x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Los Angeles a cheltuit 1,4 milioane de dolari pentru ceremonia lui Michael Jackson

Los Angeles a cheltuit 1,4 milioane de dolari pentru ceremonia lui Michael Jackson

09 Iul 2009   •   00:00

Municipalitatea oraşului Los Angeles a cheltuit 1,4 milioane de dolari pentru a asigura securitatea, controlul circulaţiei şi alte servicii necesare ceremoniei funerare publice a "regelui muzicii pop" Michael Jackson, au declarat oficiali locali, potrivit Associated Press.



Plata orelor suplimentare pentru cei 4.173 de poliţişti care au asigurat securitatea la Staples Center, unde a avut loc ceremonia publică, la Cimitirul Forest Lawn, unde a avut loc ceremonia privată, şi în alte locuri care au atras mii de fani şi ziarişti, a costat 1,1 milioane de dolari, potrivit Departamentului de Poliţie din LA.

Restul sumei a acoperit controlul traficului, curăţenia şi alte costuri în legătură cu ceremonia publică de marţi, la care au asistat peste 17.000 de persoane şi care a fost urmărită de 31,1 milioane de oameni în Statele Unite, plus alte zeci de milioane de telespectatori în restul lumii. Matt Szabo, purtătorul de cuvânt al primarului Antonio Villaraigosa, şi-a exprimat satisfacţia că s-a cheltuit mult mai puţin decât suma de 4 milioane de dolari, estimată iniţial.

Acum, municipalitatea se preocupă de modul în care poate face presiuni asupra terţilor pentru a suporta măcar o parte din cheltuieli, deoarece oraşul are datorii de jumătate de miliard de dolari. Totodată, Primăria a înfiinţat un site pe care fanii pot face donaţii deductibile din impozite. Aceştia au donat 17.000 de dolari, după care site-ul s-a blocat din cauza numărului mare de accesări. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe