x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Los Zetas, cel mai periculos cartel mafiot din lume s-a extins din Mexic în SUA (VIDEO)

Los Zetas, cel mai periculos cartel mafiot din lume s-a extins din Mexic în SUA (VIDEO)

14 Oct 2011   •   09:43

Cel mai periculos cartel mafiot din lume, s-a extins din Mexic in SUA si, conform oficialilor americani, a fost angajat sa il asasineze pe ambasadorul Arabiei Saudite la Washington.

E vorba de Los Zetas, cartel constituit de 31 de fosti soldati mexicani din trupele speciale. La sfarsitul anilor 90, cei 31 i-au protejat pe liderii cartelului drogurilor din Golful Mexicului, dar ulterior s-au separat, pentru ca, in prezent, sa conduca o organizatie cu mii de membri, responsabila de zeci de mii de asasinate anual, de trafic de droguri, rapiri urmate de cereri de rascumparare si toata panoplia de infractiuni cu violenta imaginabile.

In ultimii 10 ani, 74 de jurnalisti care au scris despre Los Zetas au fost asasinati, in multe cazuri impreuna cu familiile lor – parinti, soti, copii. Politia si chiar Armata Mexicului nu reusesc sa tina sub control organizatia, care s-a ramificat in tot Mexic-ul.

Revoltati, multi mexicani s-au decis sa actioneze impotriva Los Zetas pe cont propriu si au constituit diverse organizatii care raspund la asasinate cu aceeasi moneda sau chiar mai dur (omoruri groaznice precedate de torturi sau de confesiuni obtinute de la membri Los Zetas sub amenintarea torturii). Recent, 35 de membri Los Zetas au fost batuti bine, legati fedeles si apoi aruncati din masini, pe o autostrada din Veracruz.

×
Subiecte în articol: los zetas mexic cartel droguri