x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovit de o maşină în România, maidanezul român „Toto” începe o nouă viaţă în SUA

Lovit de o maşină în România, maidanezul român „Toto” începe o nouă viaţă în SUA

de Carmen Plesa    |    12 Dec 2011   •   21:00
Lovit de o maşină în România, maidanezul român „Toto” începe o nouă viaţă în SUA

A fost lovit de o masina pe strazile din Romania si a ramas paralizat. Au urmat zile de chin, in care copiii l-au lovit cu pietre, dar se pare ca soarta maidanezului va fi, pana la urma, una fericita. Publicatia The Examiner a anuntat ca patrupedul a sosit in acest week-end in SUA si ca e in drum spre Portland, unde e viitorul sau camin.

Povestea lui Toto a inceput pe strazile din Romania. Dupa accident, unui om i s-a facut mila de el si i-a incropit un adapost, apoi Fundatia Romania Animal Rescue a fost contactata pentru a-l ajuta. Un medic veterinar roman l-a tratat pe catel timp de cateva saptamani. Animal Rescue este o organizatie nonprofit, care asigura fonduri veterinarilor romani pentru ca acestia sa steri­lizeze gratuit maidanezi sau caini ai caror stapani nu-si permit sa plateasca o asemenea interventie.

Povestea lui Toto a ajuns pe internet, iar unul dintre donatoriii din SUA s-a indragostit instantaneu de pa­truped si a cerut sa-l adopte. Do­na­tiile generoase ale iubitorilor de animale din intreaga lume a facut posibil ca Toto sa poata calatori cu avio­nul spre noul sau camin. 'A ajuns intr-o forma excelenta si nici macar nu era obosit dupa extrem de lunga ca­latorie peste Atlantic', scrie The Examiner.

Imediat dupa ce l-au preluat, Nancy Janes, fondatoarea Romania Animal Rescue, si o voluntara l-au imbaiat pe Toto, ca sa-l scape de mirosul de avion, si l-au dus la un medic veterinar pentru a-i verifica stare de sanatate. Cainele se simte excelent – a fost verdictul medicului. Toto a fost rebotezat 'Bruce' de noii sai stapani.

The Examiner aminteste ca, din pacate, mii de caini traiesc in continuare pe strazile din Romania si nu sunt atat de norocosi precum Toto. Dimpotriva, au toate sansele sa fie ucisi de autoritatile locale daca seful statului va promulga legea privind gestionarea cainilor fara stapan. Legea este atacata la Curtea Constitutionala, iar Asociatia Cutu-Cutu a anuntat ieri ca va depune la aceasta institutie, ca si la Presedintia Ro­ma­niei, peste 32.000 de semnaturi im­po­triva eutanasierii cainilor fara stapan.

×
Subiecte în articol: fun