x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitura de forta a președintelui rus. Putin a decapitat conducerea Armatei rosii

Lovitura de forta a președintelui rus. Putin a decapitat conducerea Armatei rosii

08 Mai 2015   •   22:10
Lovitura de forta a președintelui rus. Putin a decapitat conducerea Armatei rosii

Preşedintele rus Vladimir Putin a eliberat din funcţie aproape 20 de generali, cu o zi înainte de ceremoniile organizate cu mare fast la Moscova cu prilejul 'Zilei Victoriei', scrie gazeta.ru.

Generalii au fost demişi prin decret prezidenţial, actul fiind publicat pe site-ul oficial al informaţiilor juridice din Rusia. Măsura vizează generali din Ministerul de Interne, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă şi din armată, potrivit Agerpres.

Printre cei demişi figurează generalul de poliţie Serghei Lavrov, şef al Serviciului federal pentru controlul drogurilor din regiunea caucaziană Kuban, precum şi generalul Andrei Pilipciuk, şeful Departamentului pentru relaţia cu presa din cadrul Ministerului de Interne. A fost demis totodată şi comandantul adjunct al Comandamentului regional central al trupelor de interne, Vladimir Padalko.

Interfax scrie că, prin acelaşi decret, au fost făcute aproximativ 30 de noi numiri în structurile de forţă ale Rusiei.

Newsru.com notează că este vorba de o importantă rotaţie de cadre, care nu este însă prima făcută de liderul de la Kremlin în ultima vreme. La începutul lunii aprilie, preşedintele rus a demis o serie de funcţionari de la conducerea Ministerului de Interne şi Comitetului rus de anchetă, aminteşte newsru.com. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin