x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură grea pentru cei care descarcă filme de pe torrente. Noua legislaţie poate aduce 10 ani de puşcărie

Lovitură grea pentru cei care descarcă filme de pe torrente. Noua legislaţie poate aduce 10 ani de puşcărie

18 Iul 2017   •   12:44
Lovitură grea pentru cei care descarcă filme de pe torrente. Noua legislaţie poate aduce 10 ani de puşcărie

Descărcarea ilegală de filme va fi penalizată în viitor cu 10 ani de închisoare. Noile penalităţi vor intra în vigoare peste nouă luni, după ce guvernul a luat noi măsuri împotriva piratării şi a pornografiei.

Conform noilor prevederi, care au trecut de Parlament anul acesta, penalităţile pentru piratare au crescut de la 2 la 10 ani de închisoare. Astfel, cei care descarcă filme din mediul online, folosind torrente, vor comite o infracţiune.

Guvernul Marii Britanii a luat această măsură drastică pentru a opri valul de descărcări ilegale şi a menţionat că pedeapsa maximă de 10 ani va fi aplicată “în cele mai grave circumstanţe”. Asta înseamnă că cei care au omis drepturile de autor în Marea Britanie şi au postat o poză pe o reţea de socializare este posibil să nu sufere nicio penalizare.

Cu toate acestea, faptele “intenţionate”, precum: încarcarea şi descărcarea de filme, de programe TV sau programe de sport, vor fi în mari probleme.

De asemenea, începând de anul viitor şi, mai exact, din luna aprilie, cei care doresc să acceseze site-uri cu conţinut pentru adulţi vor trebui să demonstreze că au 18 ani. Utilizatorii vor fi nevoiţi să ofere detalii de pe cardul de credit pentru a accesa site-ul, din dorinţa de a proteja copiii.

Sursă: The Sun

×