x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură grea pentru Putin. Rusia va avea nevoie de cel puţin doi ani pentru a-şi reconstrui armata

Lovitură grea pentru Putin. Rusia va avea nevoie de cel puţin doi ani pentru a-şi reconstrui armata

19 Oct 2022   •   11:10
Lovitură grea pentru Putin. Rusia va avea nevoie de cel puţin doi ani pentru a-şi reconstrui armata
Sursa foto: Hepta

Rusia va avea nevoie probabil între doi şi patru ani pentru a-şi reconstrui armata la nivelul de dinaintea războiului din Ucraina, susține ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur. El a pledat în favoarea exercitării unei presiuni continue la adresa Moscovei, scrie AFP.

Aflat în vizită la Washington, Hanno Pevkur a anticipat un conflict îndelungat şi a îndemnat Occidentul să fie de partea ucrainenilor, până când aceştia vor obţine victoria pentru „lumea liberă”.

În timp ce Rusia s-a orientat spre utilizarea dronelor kamikaze, pe care se presupune că le achiziţionează din Iran, Pevkur este de părere că arsenalul rusesc este afectat, deoarece forţele Moscovei folosesc sistemul de apărare antiaeriană S-300 pe post de rachete obişnuite, iar unele obuze ruseşti au explodat chiar înainte de a-şi atinge ţinta, din cauza vechimii lor.

„Rusiei îi va lua de la doi la patru ani pentru a-şi reface unele capacităţi sau chiar capacităţi similare cu ceea ce avea înainte de război”, a afirmat ministrul eston.

Sancţiunile occidentale, a adăugat el, au afectat îndeosebi producţia de avioane şi mentenanţa elicopterelor, privând Rusia de elementele-cheie.

 

 

×
Subiecte în articol: ucraina