x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitura pentru Google din partea Pentagonului

Lovitura pentru Google din partea Pentagonului

13 Sep 2013   •   21:45
Lovitura pentru Google din partea Pentagonului

Pentagonul a decis să nu reînnoiască un acord secret cu Google care permitea companiei să cumpere de la armată combustibil ieftin pentru avioane, după ce a apărut suspiciunea că şefii Google s-au folosit de înţelegere în scop personal şi nu doar pentru a efectua cercetări pentru NASA.  

Acordul s-a aflat în vigoare începând din 2007 şi până la sfârşitul lunii august, când NASA a ales să nu-l mai prelungească, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului pentru cotidianul american Wall Street Journal, preluat de Mediafax.

Decizia de a nu prelungi privilegiul acordat Google vine după discuţii în acest an între Pentagon şi NASA referitor la posibilitatea ca fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, să fi încălcat termenii acordului, folosind combustibilul pentru zboruri neaprobate, arată o scrisoare transmisă de Pentagon senatorului Charles Grassley şi publicată de acesta.

Google a obţinut combustibil ieftin pentru a efectua zboruri de cercetare ştiinţifică şi de transport pentru NASA, între care folosirea unui avion de antrenament pentru măsurători legate de gazele cu efect de seră şi stratul de ozon.

(foto wikipedia)

×
Subiecte în articol: combustibil google pentagon