x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Luaţi-vă binoclul, imagini spectaculoase pe cer! Cometa ISON şi-a desfăcut "aripile", pe măsură ce se apropie de Soare (FOTO+VIDEO)

Luaţi-vă binoclul, imagini spectaculoase pe cer! Cometa ISON şi-a desfăcut "aripile", pe măsură ce se apropie de Soare (FOTO+VIDEO)

21 Noi 2013   •   20:15
Luaţi-vă binoclul, imagini spectaculoase pe cer! Cometa ISON şi-a desfăcut "aripile", pe măsură ce se apropie de Soare (FOTO+VIDEO)
Sursa foto: NASA

ISON, supranumită "cometa secolului", care poate fi văzută cu ochiul liber în această perioadă, oferă pasionaţilor de astronomie imagini spectaculoase, însă ar putea să se fragmenteze şi să explodeze în zilele viitoare, pe măsură ce se apropie tot mai mult de Soare. Potrivit mai multor surse, au fost semnalate mai multe "aripi" în jurul cometei, un detaliu ce ar putea să indice faptul că nucleul cometei s-a spart deja în mai multe fragmente, informează dailymail.co.uk.

În schimb, astronomul Karl Battams a declarat, într-un mesaj postat pe blogul "Comet ISON Observing Campain" afiliat NASA, că există şi alte explicaţii posibile pentru acest fenomen. El crede că acele "aripi" ar putea fi cauzate de emisiile de praf sau de trecerea cometei ISON printr-o zonă de vânturi solare.  "Dar, dacă s-a fragmentat, atunci ar trebui să vedem câteva schimbări dramatice în zilele următoare", a adăugat el. "În general, în astfel de situaţii, ne aşteptăm la o creştere a strălucirii, urmată de o scădere dramatică în strălucirea cometei", a mai spus el.

Sâmbătă, experţii au anunţat că ISON a intrat în "modul complet de erupţie", după ce gradul ei de strălucire a crescut spectaculos în doar 24 de ore.

Citeste mai multe, pe Mediafax.




×