x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lucy Lawless (Xena) a fost arestată în Noua Zeelandă

Lucy Lawless (Xena) a fost arestată în Noua Zeelandă

27 Feb 2012   •   11:16
Lucy Lawless (Xena) a fost arestată în Noua Zeelandă

Actrita Lucy Lawless, cunoscuta pentru rolul principal din serialul Xena, a fost arestata, azi, impreuna cu alti cinci activisti Greenpeace dupa ce a refuzat timp de patru zile sa paraseasca o nava de foraj petrolier ancorata intr-un port din Noua Zeelanda.

Actrita si activistii s-au urcat pe un utilaj de forare de pe nava, la inaltimea de 53 de metri si au refuzat sa plece timp de patru zile. Scopul lor a fost sa atraga atentia asupra poluarii cauzate de exploatarea zacamintelor de petrol din Antarctica si sa impiedice vasul sa paraseasca portul Taranaki.

Lawless si restul activistilor au fost retinuti sub acuzatia de intrare prin efractie, insa au fost pusi in libertate, urmand sa apara in fata instantei maine.

Lawless, de 43 de ani, a declarat ca a ales aceasta forma de protest pentru a asigura un viitor mai bun copiilor ei.

"Am trei copii. Scopul meu pe aceasta planeta este sa ma asigur ca nu vor trai intr-un mediu degradat. Trebuie sa aratam ca ne pasa", a declarat Lawless cat inca era la bordul navei. Aceasta a transmis pe Twitter detalii despre starea ei si a activistilor cat timp a stat la bordul navei.

"Noaptea, aici, ti se face serios teama. Nu e o treaba pentru fatalai", a scris actrita.

Presedintele Shell din Noua Zeelanda, Rob Jager, a declarat ca se bucura ca protestul a luat sfarsit. Acesta a adaugat ca ii pare rau ca s-a ajuns atat de departe si ca Greenpeace nu a ales calea "dialogului constructiv".

Vasul urmeaza sa plece spre Antarctica in urmatoarele zile.

Bunny McDiarmid, directorul executiv al Greenpeace din Noua Zeelanda, spune insa ca protestul actritei si al activistilor si-a atins scopul si ca mai bine de 100.000 de mail-uri de protest au fost trimise catre Shell, companie careia i se cere sa opresca exploatarea petroliera din Antarctica.

×
Subiecte în articol: xena lucy lawless lucy lawless greenpeace