x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lufthansa revine spectaculos: Compania şi-a dublat numărul de pasageri

Lufthansa revine spectaculos: Compania şi-a dublat numărul de pasageri

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2023   •   08:20
Lufthansa revine spectaculos: Compania şi-a dublat numărul de pasageri
Sursa foto: Hepta

Lufthansa a înregistrat un profit operaţional de 1,5 miliarde de euro anul trecut, marcând o schimbare în bugetul companiei aeriene pe care CEO-ul a descris-o drept „fără precedent”, conform Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Transportatorul german a anunțat vineri că şi-a dublat numărul de pasageri în 2022 la 100 de milioane şi aproape şi-a dublat veniturile la 32,8 miliarde de euro.

Compania se alătură unui grup tot mai numeros de transportatori care raportează o revenire a călătoriilor după ce acestea au fost întrerupte de pandemia de Covid-19.

Anterior, Qantas a declarat că se aşteaptă să creeze 8.500 de locuri de muncă în următorul deceniu, o mutare despre care a spus că reprezintă un semnal că industria aviaţiei intră într-o fază de creştere.

„Lufthansa s-a întors”, a declarat Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG. „În doar un an, am obţinut o redresare financiară fără precedent”.

Spohr a spus că societatea a afişat „un rezultat mult mai bun decât se aştepta” şi că cererea de călătorii aeriene a fost ridicată în 2022. De asemenea, s-a angajat să investească „miliarde în aeronave noi, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi de ultimă generaţie”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lufthansa pasageri