x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lukașenko cere patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracțiunile de „natură extremistă”

Lukașenko cere patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracțiunile de „natură extremistă”

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   13:00
Lukașenko cere patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracțiunile de „natură extremistă”
Sursa foto: Hepta

Președintele din Belarus, Alexander Lukașenko, le-a cerut autorităților să trimită patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracțiunile de „natură extremistă”. În trecut, aliatul Rusiei a folosit de mai multe ori termenul extremist pentru a-i descrie pe adversarii săi politici.

Președintele Alexander Lukașenko a cerut autorităților să organizeze patrule dotate cu arme de calibru mic pe străzile orașelor din Belarus pentru a asigura siguranța oamenilor.

„Oamenii ar trebui să se simtă în siguranță acasă, la serviciu, pe stradă, în orice moment al zilei”, a spus Lukașenko, potrivit Reuters.

Lukașenko a mai spus că, în timp ce rata criminalității în Belarus scade, țara este expusă riscului de infracțiuni de „natura extremistă”.

„Avertizez Ministerul Afacerilor Interne, KGB, serviciile speciale, toată lumea, procuratura – oricine: trebuie să preluăm controlul asupra acestui lucru. Oamenii noștri din patrulare trebuie să fie pe străzi...Patrulele trebuie să fie înarmate cu arme de calibru mic, cel puțin pistoale”, a adăugat Lukașenko.

Săptămâna trecută, el a spus că mai mulți „sabotori”, inclusiv cetățeni ucraineni și belaruși, au fost reținuți la graniță într-o „operațiune de combatere a terorismului” și că grupuri similare au fost reținute „de două sau trei ori pe săptămână”.

În ianuarie, autoritățile din Belarus au lansat o investigație asupra unui grup de 20 de analiști și comentatori independenți aflat acum în afara țării. Ei sunt acuzați că au conspirat pentru a prelua puterea și a promova extremismul.

Lukașenko este la putere din 1994 și a fost acuzat că a falsificat rezultatele alegerilor din 2020. Ulterior, regimul său a organizat o amplă represiune împotriva disidenței.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aleksander lukasenko patrule