x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lukaşenko umblă la propria imagine

Lukaşenko umblă la propria imagine

de Marina Constantinoiu    |    17 Mar 2008   •   00:00

Hotărât lucru, atunci când “lumea bună” se fereşte să se afişeze cu tine, iar americanii spun despre tine că eşti “ultimul dictator din Europa”, ai nevoie de o imagine mai bună. Aşa şi cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko

Hotărât lucru, atunci când “lumea bună” se fereşte să se afişeze cu tine, iar americanii spun despre tine că eşti “ultimul dictator din Europa”, ai nevoie de o imagine mai bună. Sigur, pentru a o obţine poţi umbla la multe. Dar cel mai simplu este să-ţi angajezi nişte mercenari ai imaginii. Care lucrează pentru bani şi nu fac nazuri la client, când este unul cu putere financiară. Aşa şi cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko. 

 

LA BATUT PALMA. Decis să-şi îmbunătăţească imaginea, Lukaşenko a şi avut consultări cu reprezentanţii unei firme de PR din Marea Britanie, Bell Pottinger, după cum a declarat chiar Preşedinţia belarusă, citată de AFP. “Bineînţeles că preşedintele doreşte să-şi îmbunătăţească imaginea. Ar fi o prostie să dezminţim”, a declarat pentru AFP purtătorul său de cuvânt, Pavel Liohki. Ba, mai mult, postul public de televiziune belarus a prezentat imagini cu Lukaşenko şi fondatorul Bell Pottinger, Timothy Bell.

“Nu trebuie prezentată numai o faţetă a Belarusului, şi asta în mod tendenţios”, a declarat acesta, fără a preciza dacă a fost încheiat un acord cu firma britanică. Bell Pottinger i-o ia astefel înainte agenţiei de relaţii publice americane Ketchum, consultant al Kremlinului. 

 

OPOZIŢIA COMENTEAZA. Întâlnirea lui Lukaşenko cu Bell a suscitat comentarii acide din partea opoziţiei, liderul opoziţiei,  Aleksandr Milinkievici declarând:”Cel mai bun agent de relaţii publice pentru Lukaşenko ar fi el însuşi. Dacă va începe să respecte drepturile omului, să lanseze reforme democratice, să liberalizeze economia”.

Contactată telefonic de AFP, compania Bell Pottinger nu a comentat declaraţiile de la Minsk.

×
Subiecte în articol: externe lukasenko luka