x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lumea sare în ajutorul Japoniei

Lumea sare în ajutorul Japoniei

de Sînziana Stancu    |    11 Mar 2011   •   21:24

Tragedia niponă a impresionat lumea. Fie că au buzunarul mai plin, fie mai puţin plin, din ce în ce mai mulţi prieteni fac donaţii în ajutorul celor care au suferit de pe urma teribilului seism.

De departe, firma americană de asigurări Aflac este cel mai mare donator de până acum. Ea a promis că va dona Crucii Roşii Internaţionale 1,21 de milioane de dolari, contribuind astfel la eforturile de salvare a victimelor seismuluii,  făcute de echipele de intervenţie. "Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă în aceste momente foarte dificile  către poporul japonez. Îi trimitem aceste fonduri pentru a fi folosite la procurarea primelor mijloace de ajutor în asemenea momente de criză”, a declarat AFP preşedintele Aflac, Dan Amos.

Echipa de biatlon a Norvegiei, care a ieşit campioană mondială, va trimite 10.000 de euro victimelor seismului. "Pentru noi, astăzi a fost o zi fericită, însă nu putem uita ceea ce li se întâmplă japonezilor şi e dificil să-ţi serbezi victoria într-un astfel de context. Aşa că ne-am hotărât să facem o donaţie de 10.000 de euro în sprijinul japonezilor aflaţi în dificultate”, a declarat Ole Einar Bjoerndale, care a obţinut vineri al 16 titlu mondial din cariera sa.

Şi Statele Unite, care au 40.000 de militari în Japonia,  şi-au oferit ajutorul. O armadă de cel puţin 12 nave e gata să-şi pună la dispoziţie impozantele mijloace militare pentru a-i ajuta pe cei din arhipelagul lovit de dezastru, pentru o vastă operaţiune umanitară. "Forţele americane din Pacific sunt pregătite să evalueze situaţia, iar noi suntem pregătiţi să să asigurăm un ajutor de urgenţă”, a declarat colonelul David Lapan, purtător de cuvânt al Pentagonului.

×