x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte de stradă în nordul Londrei - 37 de răniţi şi numeroase pagube materiale - video

Lupte de stradă în nordul Londrei - 37 de răniţi şi numeroase pagube materiale - video

07 Aug 2011   •   11:30
Lupte de stradă în nordul Londrei  - 37 de răniţi şi numeroase pagube materiale - video

UPDATE: Politia a efectuat 42 de arestari in urma violentelor incidente produse sambata noapte. Serviciile medicale din capitala Marii Britanii au anuntat ca 26 de politisti si 11 protestari au fost raniti, insa un singur politist a avut nevoie de spitalizare.

Tottenham, un cartier multietnic de la periferia nordica a Londrei, este, incepand de sambata noapte, teatrul unor proteste violente, soldate cu ranirea a opt politisti. Protestatarii din cel mai sarac cartier al capitalei britanice au distrus tot ce le-a stat in cale.

Vitrinele magazinelor, un autobuz, doua masini de politie si mai multe masini au fost distruse de furia localnicilor, care s-au revoltat dupa un mars de protest fata de uciderea unui barbat de politisti inarmati. Acesta avea 29 de ani si era tata a patru copii, actiunea fortelor de ordine fiind intrepretata drept un asasinat.

Violentele de sambata sunt cele mai grave inregistrate in ultimii ani la periferia capitalei britanice, iar autoritatile se tem ca sa nu aiba de-a face cu situatia inregistrata in urma cu patru ani la Paris, cand luptele de strada s-au soldat cu zeci de morti si mii de masini incendiate.

Controlul asupra strazilor principale din Tottenham a fost preluat cu dificultate, in cursul serii, de fortele de politie, care au fost tinta proiectilelor si cocteilurilor Molotov aruncate de sute de persoane.

Duminica dimineata, politia a anuntat ca situatia incepe sa revina la calm pe strada principala, dar ca mai sunt grupuri care opun rezistenta. Nu au fost operate arestari, politia anuntand ca este preocupata doar de reinstalarea ordinii publice.

×
Subiecte în articol: londra tottenham lupte de strada