x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte între cocoşi: Principesa Irina va pleda "vinovat"

Lupte între cocoşi: Principesa Irina va pleda "vinovat"

de Istvan Deak    |    15 Iun 2014   •   11:53
Lupte între cocoşi: Principesa Irina va pleda "vinovat"

Principesa Irina, cea de-a treia fiică a regelui Mihai, acuzată că a participat la o reţea de lupte ilegale de cocoşi în SUA, ar urma să pledeze "vinovat" în luna iulie, relevă documente judiciare citate de presa americană.

Autorităţile susţin că Irina Walker şi soţul său, John Walker, au organizat cel puţin 10 concursuri de lupte de cocoşi între aprilie 2012 şi aprilie 2013 la ferma lor din Oregon. Cocoşii aveau lame legate de picioare, spectatorii plăteau bilet de intrare şi puteau cumpăra alimente şi băutură, se arată în actul acuzării. Luptele ar fi adus un venit de până la 2.000 de dolari pe zi.

Principesa Irina şi soţul său au fost inculpaţi pentru organizarea de lupte ilegale de animale, încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor şi administrarea unei afaceri de pariuri ilegale. Şi John Walker ar urma să pledeze "vinovat" la audierile de la 16 iulie.

Procurorul federal Stephen Peifer a confirmat că Irina Walker urmează să pledeze "vinovat", însă a refuzat să ofere alte informaţii. Avocatul soţilor Walker, Per Ramfjord, nu a putut fi contactat pentru a face comentarii.

Principesa Irina lucra la snack-bar, unde vindea bere şi taco (mâncare tradiţională mexicană), potrivit unei înregistrări video realizate de doi informatori sub acoperire, relatează portalul OregonLive.com.

Depoziţia semnată de agentul special John Sherman oferă câteva informaţii preţioase cu privire la lumea obscură a luptelor de cocoşi, un sport sângeros interzis prin lege în Statele Unite. Sherman şi colegii săi au trimis doi informatori, care purtau echipament de înregistrare audio şi video, care să se infiltreze în rândul participanţilor la luptele de cocoşi. Misiunea lor era să îşi facă prieteni, să cumpere echipamentul necesar acestui sport sângeros şi să aştepte luptele.

Munca sub acoperire a informatorilor a dus la identificarea concesionarilor, a unui portar, a unui arbitru, a unui crescător de cocoşi şi a unui bucătar care pregătea mâncarea mexicană pentru spectatori. Soţii Walkers vindeau alcool şi mâncare în pavilionul unde aveau loc luptele, potrivit depoziţiei. John Walker este descris, cel puţin o dată, ca bărbatul care supraveghea situaţia. (I.D)

×