x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macabru: Un soldat britanic este bănuit că a păstrat ca amintire fragmente din trupuri de talibani ucişi!

Macabru: Un soldat britanic este bănuit că a păstrat ca amintire fragmente din trupuri de talibani ucişi!

de Mediafax    |    08 Aug 2011   •   10:35

Pe unii, razboaiele la care participa ii afecteaza iremediabil. Unii ajung in pragul sinuciderii, altii comit crime, iar altii o iau razna. Un astfel de caz este acum verificat in Marea Britanie.

Ministerul britanic al Apararii ancheteaza informatii potrivit carora un militar ar fi pastrat ca suveniruri fragmente din trupurile neinsufletite ale insurgentilor talibani ucisi in Afganistan, relateaza Sky News.

Militarul anchetat face parte probabil din Royal Regiment of Scotland, care a fost stationat, in perioada septembrie 2010 - aprilie 2011, in provincia Helmand, unde a participat la instruirea politiei locale.

Acuzatiile sunt investigate de departamentul de anchete speciale al Ministerului britanic al Apararii.

"Este o acuzatie foarte grava si nu o putem comenta. Ancheta este in desfasurare", a declarat un purtator de cuvant militar.

In 2010, un soldat britanic a fost rechemat in tara dupa ce a decapitat un comandant taliban ucis de fortele britanice, deoarece unitatii sale i se ceruse sa aduca dovezi ca l-a ucis pe suspect.

×