x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MĂCEL! Un FOST POLIŢIST a mărturisit UCIDEREA şi MUTILAREA a 24 de femei. Motivul HALUCINANT pentru care s-a oprit

MĂCEL! Un FOST POLIŢIST a mărturisit UCIDEREA şi MUTILAREA a 24 de femei. Motivul HALUCINANT pentru care s-a oprit

07 Noi 2013   •   10:20
MĂCEL! Un FOST POLIŢIST a mărturisit UCIDEREA şi MUTILAREA a 24 de femei. Motivul HALUCINANT pentru care s-a oprit

Un fost polițist a fost acuzat în mod oficial de uciderea cu brutalitate a 24 de femei, într-un caz care a îngrozit opinia publică şi a dat bătăi de cap anchetatorilor ani de zile. Mihail Popkov,  49 de ani , din Siberia, a forțat presupusele victime, toate semănâd izbitor cu mama-sa, sa se ​​dezbrace înainte de le ucide, abuzându-le sexual în moduri de neimaginat, potrivit poliției. Un topor, un cuțit şi o şurubelniță s-au numărat printre arme pe care fostul poliţist le-a folosit pentru a-şi ucide victimele. Într-un caz, a mărturisit ucigaşul, ar fi smuls inima care încă bătea, din piept unei femei.

Poliția suspectează că Popkov a fost de fapt implicat în uciderea a 29 de femei, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, dar anchetatorii au avut suficiente dovezi pentru a-l acuza în doar 24 de cazuri, pe care ucigaşul le-a şi confirmat.

Căsătorit, şi tatăl unui copil, Popkov a semănat teroare din 1994 până în 2000 , potrivt polițiştilor. Cu toate acestea, Popkov nu a fost arestat până în iunie 2012, acesta mărturisind în 2013. Descris de către rudele sale ca un "soţ şi tată desăvârşit ", Popkov s-a născut în 1964 şi a lucrat ca un polițist înainte de a deveni agent de securitate pentru Angarsk Petrol & Chemical Company. Soția sa, Elena Popkov, de 47 de ani, a lucrat, de asemenea, în poliție şi a oferit soţului său un alibi de mai multe ori, îngreunând acţiunile oamenilor legii care îl anchetau, scrie Siberia Times.

Majoritatea crimelor au avut loc în noaptea, iar ucigaşul viza femeile în stare de ebrietate, care plecau din baruri, de la concerte sau petreceri. În timpul atacurile sale, Popkov se îmbrăca în uniforma de poliție, pentru a atrage mai uşor victimele în maşina sa, spun anchetatorii. "Simţeam pur şi simplu că vreau să omor o femeie, nu-mi propuneam s-o fac. Pur şi simplu îmi venea s-o fac", a declarat Popkov anchetatorilor.


Două dintre victimele Popkov, Iulia Kuprikova, de 19 ani, şi Tatiana ( Tanya ) Martynova, de 20 de ani, erau chiar prieteni de falimie, arată raportul poliţiei.  "Pe 29 octombrie 1998, cele doua fete au plecat dintr-un bar şi mai târziu s-au urcat în maşina lui Popkov, acesta fiind îmbrăcat în uniforma de poliție. A doua zi, corpurile celor două fete au fost găsite pe marginea drumului, violate şi mutilate brutal", scriu anchetatorii.

"Singurul lucru care a pus capăt măcelului săngeros al lui Popkov ar fi fost contractarea unei boali cu transmitere sexuala (sifilis), de la o victimă, care l-a lăsat impotent, devenindu-i imposibil să mai violeze sau să ucidă", se arată în raportul poliţiei, care citează o declaraţie a lui Popkov.

Poliția suspectează că crimele au fost rezultatul abuzului pe care Popkov l-ar fi suferit în copilărie din partea mamei sale, vrând astfel să se răzbune pe mama sa, care era şi alcoolică.

"Abuzurile din copilărie pot avea consecinţe extrem de grave pentru un adult, Popkov este poate unul dintre cele mai grăitoare exemple în acest sens. Abuzul unui copil poate avea consecințe oribile", a declarat psihiatrul Alexandru Grishin pentru Siberia Times.

×
Subiecte în articol: ucigas Mihail Popkov ucis macel mutilare