x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peru crește numărul de persoane care pot vizita Machu Picchu

Peru crește numărul de persoane care pot vizita Machu Picchu

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2023   •   11:20
Peru crește numărul de persoane care pot vizita Machu Picchu
Sursa foto: Hepta

În prezent, numărul de turiști cărora li se acordă acces la atracția turistică emblematică este plafonat la 3.800 pe zi. Din ianuarie, aceasta va crește la 4.500 pe zi. Oficialii susțin că la momentul actual, conservarea sanctuarului istoric rămâne o prioritate.

Peru a dezvăluit planuri pentru a crește dramatic numărul de persoane care au permisiunea de a vizita Machu Picchu în fiecare zi. În prezent, numărul de turiști cărora li se acordă acces la atracția turistică emblematică este plafonat la 3.800 pe zi. Din ianuarie, aceasta va crește la 4.500 pe zi – cu potențialul unei creșteri suplimentare la 5.600 la anumite date, scrie Aleph News, care citează Sky News.

Oficialii susțin că la momentul actual, conservarea sanctuarului istoric rămâne o prioritate. Schimbările au loc pe măsură ce industria turismului din Peru se luptă să-și revină după COVID-19.

Estimările sugerează că doar 2,2 milioane de oameni sunt de așteptat să viziteze națiunea sud-americană până la sfârșitul acestui an – o scădere de peste 50% în comparație cu nivelurile dinaintea pandemiei.

Machu Picchu este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, situat în munții Anzi. Cetatea Inca misterioasă, construită în anii 1400, cuprinde trei structuri principale: Intihuatana, Templul Soarelui și Camera celor Trei Ferestre. Chiar și înainte de cea mai recentă creștere a numărului de vizitatori, existau îngrijorări că pasajul mare ar putea cauza daune pietrei sale antice.

(sursa: Mediafax)

×