x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron convoacă o reuniune de criză, în contextul violenţelor din Franța

Macron convoacă o reuniune de criză, în contextul violenţelor din Franța

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2023   •   16:40
Macron convoacă o reuniune de criză, în contextul violenţelor din Franța

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat o nouă reuniune cu membri ai Guvernului responsabili de asigurarea ordinii publice, în contextul violenţelor izbucnite după moartea unui adolescent împuşcat de poliţie.

Preşedintele Emmanuel Macron va organiza o reuniune pentru "actualizarea datelor despre situaţie" duminică seară, a comunicat Palatul Elysée, potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele Emmanuel Macron i-a invitat la reuniune pe premierul Elisabeth Borne, pe ministrul de Interne, Gérald Darmanin, şi pe ministrul Justiţiei, Eric Dupond-Moretti.

Emmanuel Macron şi-a amânat deplasarea în Germania din cauza violenţelor izbucnite în mai multe oraşe din Franţa ca reacţie la împuşcarea mortală de către poliţie a unui adolescent de 17 ani, care conducea o maşină fără permis de conducere şi nu s-a supus controlului agenţilor.

Duminică, protestatarii au atacat reşedinţa primarului din localitatea L'Haÿ-les-Roses. Mii de participanţi la violenţe au fost reţinuţi în Franţa în ultimele zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron violente