x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron îi îndeamnă pe francezi să nu intre în panică dacă vor fi pene de curent

Macron îi îndeamnă pe francezi să nu intre în panică dacă vor fi pene de curent

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2022   •   21:00
Macron îi îndeamnă pe francezi să nu intre în panică dacă vor fi pene de curent
Sursa foto: Hepta

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu există niciun motiv de panică în legătură cu posibilele întreruperi de energie electrică din această iarnă, dar face apel la cetățeni să folosească mai puțină energie, relatează Sky News.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune TF1, Macron a negat că riscul de pene de curent s-ar datora gestionării inadecvate a programului de repornire a reactoarelor nucleare al companiei de stat EDF.

„În primul rând, să fim clari: fără panică! Este legitim ca guvernul să se pregătească pentru cazurile extreme, care ar însemna tăierea energiei electrice timp de câteva ore pe zi, dacă nu avem suficientă energie”, a declarat liderul francez.

Șeful operatorului rețelei electrice franceze RTE a declarat joi că Franța s-ar putea confrunta cu „câteva zile” de întreruperi de energie electrică în această iarnă, iar guvernul a început să informeze autoritățile locale cu privire la modul în care să gestioneze eventualele întreruperi.

EDF s-a confruntat cu un număr fără precedent de întreruperi la flota sa de reactoare nucleare, reducând producția nucleară la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, chiar în momentul în care Europa se străduiește să înlocuiască livrările de gaze rusești, pe care Moscova le-a întrerupt ca represalii la sancțiunile impuse de UE pentru invazia sa în Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Macron francezi pene curent