x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron încă mai crede în negocieri cu Putin pentru oprirea războiului

Macron încă mai crede în negocieri cu Putin pentru oprirea războiului

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2022   •   21:00
Macron încă mai crede în negocieri cu Putin pentru oprirea războiului
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, consideră că încă sunt "posibile" negocieri cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru oprirea războiului din Ucraina, liderul de la Paris catalogând drept "o greşeală uriaşă" invazia militară rusă.

"Cred că preşedintele Putin a făcut o greşeală uriaşă prin lansarea acestui război", a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat postului de televiziune american ABC News, în cursul vizitei de stat la Washington.

Preşedintele Franţei a făcut referire la Acordurile de la Minsk, din 2014, privind gestionarea conflictului separatist din estul Ucrainei. "Era un proces politic şi diplomatic cu implicarea comunităţii internaţionale. A luat singur decizia, pe baza unor idei false despre folosirea Ucrainei de către NATO pentru atacarea Rusiei, ceea ce este total greşit. Putin este la putere şi a fost de mult timp. (...) Eu cred că a făcut o greşeală uriaşă. Dacă este imposibil să revină la masa discuţiilor pentru a negocia ceva? Eu cred că încă este posibil", a precizat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei intenţionează să aibă o nouă conversaţie cu Vladimir Putin în următoarele zile despre războiul din Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron Vladimir Putin negocieri