x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Madrid si Barcelona conduse de doua femei alese de Miscarea Indignatilor

Madrid si Barcelona conduse de doua femei alese de Miscarea Indignatilor

de Dan Constantin    |    14 Iun 2015   •   12:23
Madrid si Barcelona conduse de doua femei alese de Miscarea Indignatilor
Sursa foto: Sebastian Dubiel/wikimedia commons

Manuela Carmena ,71 de ani, fosta judecatoare a fost aleasa cu majoritate de consilierii municipali sa conduca executivul Capitalei Spaniei. Este pentru prima data dupa 26 de ani cand o platforma electorala a stangii reuseste sa obtina acest post. Carmena a promis ca va asigura locuinte alternative pentru evacuati si va bloca acest proces.

Tot sambata , Consiliul municipal al Barcelonei a hatarat prin vot secret alegerea Adei Colau, 41 de ani, sustinuta de Podemos si de alte formatiuni ale stangii nascute din Miscarea Indignatilor, in fruntea municipalitatii.

Publicatia El Pais remarca faptul ca atat Carmena cat si Colau au declarat ca isi vor reduce salariile proprii la nivelul de 2200 de euro lunar, mai mici de peste cinci ori fata de indemnizatiile predecesorilor.

Le Monde noteaza ca victoria stangii la alegerile locale din Spania s-a produs dupa ce in Grecia ,Syriza a obtinut o majoritate in Parlament, semnificand avansul unei stangi alternative fata de social democratia traditionala. 

×