x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE a instituit o celulă de criză pentru Israel şi Fâşia Gaza

MAE a instituit o celulă de criză pentru Israel şi Fâşia Gaza

16 Noi 2012   •   21:29
MAE a instituit o celulă de criză pentru Israel şi Fâşia Gaza
Sursa foto: ABBAS MOMANI/AFP

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri seară că urmăreşte cu atenţie evoluţiile din Israel şi Fâşia Gaza.

Sirenele au început să sune vineri seară la Ierusalim, unde s-a auzit o explozie provocată de o rachetă lansată din Fâşia Gaza. Racheta a căzut în colonia israeliană Gush Etzion, situată la periferia sud-vestică a oraşului Ierusalim.

"Având în vedere deteriorarea situaţiei, la nivelul instituţiei, a fost activată Celula de criză, coordonată de secretarul general al MAE. Celula de criză gestionează adecvarea formelor de asistenţă consulară pentru cetăţenii români, la situaţia concretă, inclusiv din perspectiva unei eventuale părăsiri a zonei", a anunţat MAE.

"În contextul escaladării crizei recente şi a deteriorării situaţiei de securitate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să contacteze Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah pentru a-şi înregistra prezenţa şi a transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român", au transmis oficialii MAE.

Ca primă măsură, MAE a decis trimiterea de urgenţă a unor echipe consulare, dotate cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare, la misiunile diplomatice din zonă.

Conform comunicatului MAE, cei afectaţi de actuala situaţie din Fâşia Gaza pot apela non-stop următoarele numere de telefon:

+40213192137 - Departamentului Consular din MAE, e-mail: drco@mae.ro;

+97222401025, fax: +9722.240.10.26 - Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah, e-mail: romofficeramallah@gmail.com;

+972545643279 - Ambasada României la Tel Aviv, e-mail: office_romania@bezeqint.net.

×
Subiecte în articol: Israel fasia gaza celula de criza mae