x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Aeronava Hercules C - 130 a MApN, cu 60 de romani evacuati din Libia, aterizeaza la Bucuresti in jurul orei 1.45

MAE: Aeronava Hercules C - 130 a MApN, cu 60 de romani evacuati din Libia, aterizeaza la Bucuresti in jurul orei 1.45

28 Feb 2011   •   22:16

Un numar de 646 de cetateni romani au primit pana la ora actuala sprijin consular si logistic pentru a putea parasi Libia in conditii de siguranta deplina, precizeaza ministerul de Externe.

De asemenea, luni in jurul orei 22,00, aeronava Hercules C - 130 a MApN urmeaza sa decoleze de pe aeroportul din La Valetta, avand la bord 73 de persoane, dintre care 60 de cetateni romani si alti 13 cetateni straini cu nevoi urgente de evacuare din Libia. Aeronava va ateriza la Bucuresti in jurul orei 1,45, in data de 1 martie, precizeaza sursa citata.

Totodata, un convoi de autocare in care sunt imbarcati 94 de cetateni romani angajati la punctele de lucru de la Sarir Wellfield si Sarir Plant se afla in drum spre frontiera terestra dintre Libia si Egipt, fiind programat sa ajunga in Egipt in cursul acestei nopti. Transportul a fost organizat de compania angajatoare, iar intreaga logistica pentru asistenta consulara este gestionata de MAE. Conform precizarilor companiei, acestia vor fi ulterior repatriati pe cale aeriana, mentioneaza comunicatul MAE.

Operatiunile de evacuare a cetatenilor romani din Libia sunt coordonate de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Pentru cresterea eficientei demersurilor intreprinse sunt folosite, fara exceptie, toate solutiile de evacuare, terestre, maritime sau aeriene, inclusiv cele facilitate prin mecanismul de cooperare consulara europeana, precizeaza sursa citata.

MAE mentine operational singurul punct de informare/asistenta si preluare a cetatenilor romani si europeni pe aeroportul La Valetta din Malta.

In continuare, MAE depune eforturi pentru repatrierea cetatenilor romani care se afla in zone indepartate, la distante mari de capitala Tripoli.

MAE le recomanda tuturor cetatenilor romani care se mai afla in Libia sa paraseasca aceasta tara.

MAE tine legatura permanent cu cetatenii romani aflati inca in Libia, cu familiile acestora din Romania, precum si cu firmele angajatoare.

In continuare, in cadrul Departamentului Consular functioneaza, in regim permanent, celula de criza, cetatenii romanii avand posibilitatea contactarii 24/24 linia telefonica +4021.319.21.37. (Hotnews)

×