x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE confirmă semnarea decretului de extrădare a lui Nicolae Popa

MAE confirmă semnarea decretului de extrădare a lui Nicolae Popa

07 Apr 2011   •   15:11

Ambasada României la Jakarta a fost informată despre semnarea decretului privind extrădarea lui Nicolae Popa şi a transmis informaţia autorităţilor române de resort.

"Aşa cum cunoaşteţi, MAE are rolul doar de a asigura comunicarea dintre autorităţile indoneziene şi cele române. Ambasada României la Jakarta a fost informată despre semnarea decretului privind extrădarea şi a transmis informaţia autorităţilor române de resort. Autorităţile de drept române şi indoneziene acţionează pentru aplicarea acestuia", a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Doris Mircea.

Decretul de extrădare a fost semnat de către preşedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono la sfârşitul săptămânii trecute.

Extrădarea lui Nicolae Popa ar trebui să aibă loc într-un termen de cel mult 30 de zile de la momentul semnării decretului de către şeful statului indonezian, a precizat un oficial al Ambasadei Indoneziei.

Fostul director al Gelsor Nicolae Popa a părăsit România în 2002, iar în 2006 a fost condamnat la 15 ani de închisoare. El a fost arestat în Indonezia în 2010.

×