x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 30 de persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au ajuns în România

30 de persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au ajuns în România

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   19:50
30 de persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au ajuns în România
Sursa foto: Hepta

 În urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetățeni români și membri de familie, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România cu o aeronavă militară.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că miercuri, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România la bordul unei aeronave militare.

Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparținând Forţelor Aeriene Române.

De asemenea, la solicitarea autorităților Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a 4 persoane din Fâșia Gaza, aflate în atenția misiunii diplomatice a acestui stat.

Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice și au fost însoțite până la Cairo, iar ulterior transportate în România.

Până în prezent, 279 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâșia Gaza.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni care au solicitat acest lucru, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mae gaza România