x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Nu există români printre victimele incendiului din Dubai

MAE: Nu există români printre victimele incendiului din Dubai

01 Ian 2016   •   14:12
MAE: Nu există români printre victimele incendiului din Dubai
Sursa foto: Foto: Twitter.com

Ministerul Afacerilor externe precizează că niciun român nu se află printre victimele incendiului din Dubai.

''Consulatul General al României la Dubai are în atenţie incendiul produs în cursul zilei de 31 decembrie într-un hotel situat în centrul oraşului Dubai. În acest sens, oficiul consular a luat legătura imediat cu autorităţile locale în vederea verificării dacă printre persoanele implicate se află şi cetăţeni români. Potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile locale, până în acest moment, printre victimele implicate in incendiu nu se află niciun cetăţean român'', precizează MAE într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.

Totodată, MAE arată că la nivelul Consulatului General al României la Dubai şi al Ambasadei României la Abu Dhabi nu a fost primită nicio cerere de asistenţă consulară în legătură cu acest caz.

''Oficiul consular român continuă monitorizarea cazului, se află în legatură permanentă cu autorităţile locale competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune'', adaugă sursa citată.

Cel puţin 16 persoane au fost rănite, dintre care 14 uşor, în incendiul uriaş care a izbucnit joi seară într-un hotel de lux din Dubai, a informat biroul de presă al guvernului din emirat, potrivit AFP.

O persoană a fost victimă a unei crize cardiace, însă nu a decedat, şi niciun copil nu a fost rănit, a adăugat biroul de presă într-un mesaj pe Twitter.

În jurul orei locale 23,30 (19,30 GMT), originea incendiului, deosebit de puternic, era în continuare necunoscută.

Incendiul a avariat hotelul de cinci stele The Address Downtown, situat într-un zgârie-nor de 63 de etaje în centrul Dubaiului, nu departe de cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 de metri), în timp ce mii de persoane, printre care numeroşi turişti, se adunau în cartier pentru a sărbători trecerea în anul 2016.

Sursa: Agerpres

×