x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE organizează o conferință internațională pentru tinerii din Balcanii de Vest

MAE organizează o conferință internațională pentru tinerii din Balcanii de Vest

24 Mai 2019   •   23:18
MAE organizează o conferință internațională pentru tinerii din Balcanii de Vest

În contextul priorității acordate de președinția română a Consiliului UE regiunii Balcanilor de Vest și politicii de extindere, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, la București, în zilele de 28 și 29 mai 2019, conferința „Cum răspundem aspirațiilor europene ale tinerilor din Balcanii de Vest?”.

Evenimentul, care beneficiază de sprijinul Comisiei Europene și al Norvegiei, prin granturile SEE și norvegiene, este organizat în cooperare cu parteneri regionali precum Consiliul Cooperării Regionale (RCC) și Biroului de Cooperare Regională pentru Tineret (RYCO). Conferința își propune să promoveze o agendă pozitivă pentru tineret în Balcani, ca o investiție în viitor și o contribuție concretă la integrarea europeană a regiunii.

La conferință vor participa tineri din regiunea Balcanilor de Vest și Uniunea Europeană, oficiali români și străini, reprezentanți ai instituțiilor europene, ai organizațiilor internaționale și regionale, ai industriei IT și ai start-up-urilor, precum și ai mediului universitar.

„Evenimentul își propune să încurajeze tinerii din Balcanii de Vest să își construiască un viitor în țările lor, în perspectiva integrării europene a acestora, să contribuie la identificarea unor soluții pentru creșterea gradului de incluziune socio-economică a tinerilor în statele din regiune și să faciliteze stabilirea unui dialog durabil la nivelul tinerilor din UE și Balcanii de Vest, stimulând cunoașterea reciprocă, precum și atașamentul acestora față de valorile europene”, a anunțat MAE român.

Conferința va reprezenta, totodată, un prilej pentru România de a împărtăși cu partenerii din regiune propria experiență în privința politicilor de promovare, stimulare și ocupare a tineretului și de a prezenta exemple de bune practici și „povești de succes” în diverse domenii de excelență, precum digitalizarea, antreprenoriatul și inovarea.

×
Subiecte în articol: mae