x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE precizează că informaţiile privind doi suspecţi de activităţi teroriste în Bulgaria nu corespund realităţii

MAE precizează că informaţiile privind doi suspecţi de activităţi teroriste în Bulgaria nu corespund realităţii

09 Aug 2015   •   23:48
MAE precizează că informaţiile privind doi suspecţi de activităţi teroriste în Bulgaria nu corespund realităţii

Ministerul român al Afacerilor Externe precizează, duminică seara, că informaţiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii.

"Potrivit unui comunicat oficial dat publicităţii astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum şi datelor obţinute de la autorităţile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informaţiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii. Conform aceleiaşi surse, informaţiile respective reprezintă consecinţa unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forţele de ordine din ţara vecină, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din oraşul Burgas, cât şi în cadrul strategiei interne de combatere a migraţiei ilegale şi a activităţii infracţionale vizând falsificarea documentelor de identitate. Referitor la cărţile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, aceeaşi sursă precizează că documentele în cauză nu sunt autentice", se arată într-un comunicat transmis  AGERPRESde MAE.

Presa din Bulgaria a relatat duminică faptul că serviciile de securitate din ţara vecină caută doi cetăţeni străini, un român şi o tânără din Franţa, care s-ar fi raliat organizaţiei teroriste Statul Islamic şi care în prezent s-ar afla pe teritoriul bulgar.  

×
Subiecte în articol: mae