x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Trei cetăţeni români se află într-un adăpost din oraşul nipon Sendai

MAE: Trei cetăţeni români se află într-un adăpost din oraşul nipon Sendai

12 Mar 2011   •   15:02

Ministerul Afacerilor Externe a reactivat celula de criză care a fost operaţională şi pentru situaţiile extreme din ultimele săptămâni, informează Mediafax. MAE a precizat că nu există informaţii că români ar fi între victimele cutremurului din Japonia, însă trei români se află într-un adăpost din Sendai.

Ambasada României la Tokyo continuă să fie în legătură permanentă cu autorităţile locale şi guvernamentale.

Ambasada României din Japonia a contactat Centrul de Urgenţă din localitatea Sendai care a comunicat că trei cetăţeni români se află în adăpostul din localitate şi că aceştia sunt în siguranţă. Reprezentanţii misiunii diplomatice continuă verificările şi strângerea de informaţii privind situaţia cetăţenilor români din zonele afectate.

La nivelul Departamentului Consular din MAE a fost reactivată celula de criză care a fost operaţională şi pentru situaţiile extreme din ultimele săptămâni.

MAE recomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datele lor de identificare, cât şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.) MAE face un apel ca solicitările să fie transmise prin Internet (consular@ambrom.jp, office@ambrom.jp.

Cetăţenii români sau familiile acestora pot contacta Ambasada României la numărul de telefon 0081.334.79.03.11, cât şi Departamentul Consular din cadrul MAE, la numărul de telefon 0040.021.319.21.37 sau la adresa de e-mail drco@mae.ro.


×