x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mafiot italian căutat de 11 ani, prins de poliție după ce s-a fotografiat sărbătorind victoria lui Napoli

Mafiot italian căutat de 11 ani, prins de poliție după ce s-a fotografiat sărbătorind victoria lui Napoli

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   00:05
Mafiot italian căutat de 11 ani, prins de poliție după ce s-a fotografiat sărbătorind victoria lui Napoli
Sursa foto: Twitter

Un fugar italian, căutat de mulți ani din cauza legăturilor sale cu Camorra, a fost prins ca urmare a pasiunii lui pentru fotbal, potrivit CNN.

Fugarul a fost arestat în Grecia, iar autoritățile s-au folosit de pasiunea lui pentru echipa de fotbal Napoli.

Vincenzo La Porta, în vârstă de 60 de ani, a fost capturat vineri pe insula Corfu, în timp ce conducea un moped. El era considerat unul dintre cei mai periculoși 100 de fugari din Italia.

La Porta era căutat de 11 ani, după ce a fost condamnat în lipsă la 14 ani de închisoare pentru că a condus operațiunea de spălare de bani a grupului mafiot.

Poliția italiană a anunțat că a colaborat cu omologii greci pentru a-l urmări pe fugar în Grecia timp de mai multe luni. Au fost supravegheate tranzacțiile financiare ale colaboratorilor săi, dar și mesajele de pe rețelele de socializare ale fanilor de fotbal ai lui Napoli din Corfu.

Proba decisivă a fost obținută în luna mai atunci când fugarul a fost fotografiat sărbătorind victoria lui Napoli în campionatul de fotbal din Italia. El se afla pe balconul unui restaurant din Corfu, purtând o șapcă de baseball și ținând în mână o eșarfă albastră a lui Napoli.

La Porta locuia sub un nume fals, avea o familie și conducea o afacere locală, a precizat poliția italiană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vincenzo La Porta napoli corfu