x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un celebru magnat din Hong Kong a fost condamnat la închisoare pentru fraudă

Un celebru magnat din Hong Kong a fost condamnat la închisoare pentru fraudă

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2022   •   12:47
Un celebru magnat din Hong Kong a fost condamnat la închisoare pentru fraudă
Sursa foto: Hepta

Magnatul media pro-democrație Jimmy Lai din Hong Kong a fost condamnat, sâmbătă, la închisoare pentru fraudă, scrie BBC.

Acesta a fost găsit vinovat de încălcarea unui contract de închiriere pentru sediul unui ziar pe care îl conducea. A primit o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de detenție și obligat la plata unei amenzi pentru subînchirierea ilegală a unui spațiu de birouri. 

Jimmy Lai are 75 de ani și tocmai a terminat de ispășit o pedeapsă pentru participarea, în 2021, la un priveghi interzis de autoritățile chineze pentru victimele masacrului din Piața Tiananmen din 1989.

Un proces separat în care este implicat Lai pentru acuzații legate de securitatea națională trebuia să înceapă la 1 decembrie, dar a fost amânat la cererea șefului administrației din Hong Kong, John Lee Ka-chiu. 

Dacă va fi condamnat, acesta riscă chiar și închisoare pe viață.

El a fondat ziarul Apple Daily prin care era criticată administrația de la Beijing dar în 2021 a fost forțat să-l închidă, după ce i-au fost blocate fondurile și mai mulți angajați au fost arestați. Jimi Lai este una dintre figurile principale ale mişcării pro-democraţie în Hong Kong.

×