x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Magnatul şi FBI-ul

Magnatul şi FBI-ul

de Irina Cristea    |    30 Oct 2009   •   00:00

Oleg Deripaska, unul dintre cei mai puternici magnaţi din Rusia, are o serie de aranjamente secrete cu FBI, pentru care a vizitat de mai multe ori SUA, deşi are interdicţie să pună piciorul pe pământ american.



Potrivit ediţiei online a publicaţiei The Wass Street Journal, citată de Mediafax, magnatul industriei de aluminiu, Oleg Deripaska, s-a întâlnit cu agenţii FBI în august şi la începutul lui octombrie ca parte a unei investigaţii penale, afirmă doi oficiali americani. Deocamdată nu se cunoaşte scopul anchetei.

Teoretic, Deripaska nu are voie să intre pe teritoriul SUA, din cauza suspiciunilor privind legăturile pe care le-ar avea cu criminalitatea organizată. Profitând însă de interesul FBI în ceea ce-l priveşte, el a folosit vizita şi pentru a-şi rezolva anumite probleme de afaceri. Astfel, s-a întâlnit cu responsabili ai companiilor de investiţii americane Morgan Stanley şi Goldman Sachs Group Inc. Compania lui Deripaska, UC Rusal, se pregăteşte pentru un concurs de oferte, în cadrul eforturilor magnatului rus de a scăpa de datorii.

Vizitele în SUA intervin într-un moment oportun, pentru a asigura bancherii că restricţiile sale de călătorie sunt pe cale să fie relaxate.
Oleg Deripaska s-a deplasat şi la Detroit, pentru întâlniri cu membri ai conducerii companiei General Motors pentru a discuta vânzarea unei părţi din compania Adam Opel AG consorţiului care include compania AO GAZ, a lui Deripaska.

×
Subiecte în articol: externe