x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mahmoud Ahmadinejad, atac la preşedintele american: O să putrezeşti!

Mahmoud Ahmadinejad, atac la preşedintele american: O să putrezeşti!

12 Mar 2012   •   11:29
Mahmoud Ahmadinejad, atac la preşedintele american: O să putrezeşti!

In urme presiunii amenintarilor venite din partea Israelului si Statelor Unite ale Americii, presedintele iranian a declarat, intr-un discurs televizat, ca nu-l intereseaza ce atacuri planuieste Occidentul.

"Poporul iranian nu da doi bani pe bombele voastre, navele de razboi sau avioane", le-a transmis Mahmoud Ahmadinejad inamicilor Iranului, potrivit inquisitr.com. In discursul sau, presedintele iranian l-a atacat chiar pe Barack Obama, caruia i-a transmis ca o sa "putrezeasca".

"Ei spun ca au toate optiunile pe masa. Ei bine, lasati-le sa putrezeasca acolo. Si tu (Obama n.r.) o sa putrezesti!", a amenintat Ahmadinejad.

Atacul lui Mahmoud Ahmadinejad la persoana presedintelui american vine in contextul discutiilor pe care membrii Consiliului ONU si ai Germaniei le poarta cu oficialii de la Teheran. Aceste discutii sunt aproape de a deschide noi oportunitati de dialog cu Iranul in privinta programului nuclear dezvoltat de aceasta tara. In privinta sanctiunilor impuse asupra Iranului, Ahmadinejad a spus ca economia tarii sale nu este afectata, deoarece aceasta este una puternica.

Ahmadinejad considera "razboiul" cu SUA si aliatii lor mai degraba unul psihologic. Totusi, economia Iranului se bazeaza in proportie de 80% pe exportul de petrol. SUA si alte state puternice au amenintat ca nu vor mai importa deloc petrol din Iran, ceea ce poate insemna catastrofa economica a acestei tari.

×