x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai ceva ca-n filme: criminalul autostopist prins la 32 de ani după evadare

Mai ceva ca-n filme: criminalul autostopist prins la 32 de ani după evadare

29 Iul 2011   •   07:11
Mai ceva ca-n filme: criminalul autostopist prins la 32 de ani după evadare

Frederick Barrett - 'The Hitchhiker', criminalul care a inspirat o serie de filme de groaza cu acest titlu, a fost prins de autoritatile din Colorado, la 32 de ani de la evadarea sa dintr-o inchisoare din Reiford, Florida, informeaza Reuters.

Barrett, acum in varsta de 60 de ani, ispasea o condamnare pe viata pentru uciderea lui Carl Ardolino, de 26 de ani. Ardolino ii luase pe Barrett si pe un complice al acestuia ca pasageri in masina sa, pe drumul dintre New Jersey si Florida. La un moment dat, Barrett, care statea pe locul din spatele soferului, l-a sufocat pe Ardolino, petrecandu-si antebratul sub barbia acestuia. Apoi, ajutat de complice, l-a carat pana la o balta si i-a tinut capul in apa, asigurandu-se ca a murit.

In 2009, autoritatile din Florida au decis sa intensifice cautarea catorva zeci de evadati periculosi cu vechime in libertate.

Investigatorii au luat urma lui Barrett, verificand bazele de date mai vechi ale politiei locale si federale. S-a descoperit ca, dupa evadare, a strabatut America in lung si in lat, ajungand chiar si in Hawaii. Ultima data i se semnalase prezenta in Colorado.

Deghizati in pompieri, politistii federali au urcat pana la cabana lui Barrett, din Montrose. Acesta se ascundea aici sub numele fictiv de Neil Meltzer. Identificarea lui Barrett a fost posibila datorita unui tatuaj in forma de cruce cu un punct de pe mana dreapta.

Barrett nu s-a cumintit deloc dupa iesirea din inchisoare. Cultiva marijuana si detinea, evident fara permis, o serie de arme letale.

×