x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe spitale din Ungaria le permit medicilor să primească bacşişuri de la pacienţi

Mai multe spitale din Ungaria le permit medicilor să primească bacşişuri de la pacienţi

de Mediafax    |    04 Iul 2012   •   07:52
Mai multe spitale din Ungaria le permit medicilor să primească bacşişuri de la pacienţi

Spitalele din cadrul Universitatii Semmelweis din Budapesta le-au acordat membrilor personalului lor permisiunea sa accepte bacsisuri de la pacienti, in urma efectarii procedurilor medicale, anunta MTI.

Universitatea este una din sirul de institutii medicale si spitale de pe teritoriul inregii Ungarii care a facut posibil ca medicii si asistentele medicale, prost platiti, sa "primeasca plati de la terti", o practica interzisa de noul Cod ungar al Muncii.

Sectiuni relevante din Codul Muncii, care a intrat in vigoare de la 1 iulie, stipuleaza ca primirea de plati informale este o infractiune "mai putin in cazul in care angajatorul stabileste altfel".

Spitalul Csolnoky Ferenc din Veszprem (vest) a fost primul spital care a anuntat, miercurea trecuta, ca va permite personalului sa continue sa primeasca "atentii" din partea pacientilor. Exemplul a fost urmat imediat de o duzina de spitale din alte orase.

Insa managerii acestor spitale au declarat, unanim, ca exercitarea unor presiuni asupra pacientilor cu scopul de a obtine bacsisurile inainte ca acestia sa beneficieze de servicii este "strict interzisa".

×