x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mulți teroriști, uciși în operațiunea din Cisiordania

Mai mulți teroriști, uciși în operațiunea din Cisiordania

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2024   •   11:45
Mai mulți teroriști, uciși în operațiunea din Cisiordania
Sursa foto: Hepta

IDF, poliția israeliană și serviciul de securitate Shin Bet au raportat joi că patru teroriști care se ascundeau într-o moschee au fost uciși într-o operațiune în orașul Tulkarm, din nordul Cisiordaniei, potrivit publicației Haaretz.

Unul dintre cei uciși a fost identificat drept Mohammad Jaber, un comandant al organizației Jihad Islamic, care a fost implicat în atacul din iunie anul trecut de la Qalqilya, în care a fost ucis Amnon Muchtar.

Jaber, cunoscut sub numele de „Abu Shuja’a”, este comandantul batalionului Tulkarm, iar în ultimele luni a supraviețuit mai multor încercări ale forțelor de securitate de a-l ucide.

În iulie anul trecut, Jaber a evitat arestarea de către Autoritatea Palestiniană când forțele acesteia au venit să-l aresteze la un spital din Tulkarm, unde era tratat.

Forțele de securitate au anunțat, de asemenea, că un soldat al IDF a fost rănit ușor în timpul operațiunii.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut Israelului să oprească imediat operațiunea militară din nordul Cisiordaniei.

„Ultimele evoluții din Cisiordania ocupată, inclusiv lansarea de către Israel a operațiunilor militare la scară largă, sunt profund îngrijorătoare”, a scris Guterres pe platforma de socializare X.

Israelul a lansat marți seara ceea ce numește o operațiune contrateroristă.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise în operațiunile comune ale IDF și Shin Bet din orașele Jenin și Tul Karm din Cisiordania, a anunțat miercuri Ministerul Palestinian al Sănătății.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×