x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mulţi tineri blochează decolarea unui avion al companiei Yemenia

Mai mulţi tineri blochează decolarea unui avion al companiei Yemenia

01 Iul 2009   •   00:00
Mai mulţi tineri blochează decolarea unui avion al companiei Yemenia
Sursa foto: KHALED FAZAA/AFP

Zeci de tineri francezi de origine comoriană şi comorieni au blocat astăzi, pe aeroportul parizian Roissy, îmbarcarea pentru zborul companiei Yemenia cu destinaţia Sanaa cu escală la Marsilia, a declarat vicepreşedintele asociaţiei comorienilor din diasporă, Mohamed Mze.



"Tineri comorieni s-au revoltat. Aceştia sunt furioşi. Sunt pe cale de a bloca decolarea zborului companiei Yemenia la ora 08.00 (09.00 ora României) de la Roissy. Împiedică îmbarcarea", a declarat Mze, informează AFP, citată de Mediafax.

Întrebat de numărul tinerilor care participă la această acţiune, Mze nu a dat detalii.

"În cadrul unei reuniuni de marţi a membrilor comunităţii, tinerii au propus blocarea zborurilor companiei Yemenia pentru a protesta faţă de condiţiile deplorabile de călătorie în afara spaţiului european. În opinia lor, acesta este singurul mijloc de a-i determina să asculte", a explicat un cetăţean francez de origine comoriană.

Un avion Airbus A310 al companiei Yemenia s-a scufundat în mare în noaptea de luni spre marţi, în largul Insulelor Comore în condiţii necunoscute, având la bord 153 de persoane. Singurul supravieţuitor este o adolescentă în vârstă de 14 ani. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe