x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Majoritatea americanilor preferă îmbunătăţirea relaţiilor SUA-Rusia

Majoritatea americanilor preferă îmbunătăţirea relaţiilor SUA-Rusia

22 Aug 2018   •   10:57
Majoritatea americanilor preferă îmbunătăţirea relaţiilor SUA-Rusia

Pe fondul relaţiilor tot mai tensionate dintre Statele Unite şi Rusia, marcate de presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, majoritatea americanilor cred că este mai importantă îmbunătăţirea relaţiilor între cele două ţări decât impunerea de măsuri dure împotriva Moscovei. 

 

Un sondaj recent realizat de Gallop arată că 58% dintre americani preferă relaţii mai bune cu Rusia, în timp ce adepţii unei linii dure, 'hardliners', care susţin măsuri diplomatice şi economice dure, sunt în proporţie de 36%. 

Cu toate acestea, 75% dintre participiantii la chestionari au apreciat că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016, o parere opusa fiind impartasita de doar 16% dintre repondenti.

Pe de alta parte, numai 9% dintre republicani cred că ruşii au intervenit şi au schimbat rezultatul scrutinului de acum doi ani, în timp ce 58% dintre ei cred ca amestecul Rusiei nu a influentat verdictul urnelor. 

In tabara democratilor, 78% sunt de parere ca rolul Rusiei a fost major, ajutandu-l pe Donald Trump să o învingă pe contracandidata sa democrată Hillary Clinton.  

Statele Unite şi Rusia şi-au impus sancţiuni reciproce în timp ce relaţiile bilaterale continuă să se înrăutăţească. 

La începutul acestei luni, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Washingtonul va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei în jurul datei de 22 august în legătură cu presupusa otrăvire în martie a fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în oraşul britanic Salisbury. AGERPRES

×