x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mama lui Tristane Banon, audiată de poliţie

Mama lui Tristane Banon, audiată de poliţie

13 Iul 2011   •   14:25

Mama lui Tristane Banon, jurnalista si scriitoarea franceza care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn ca a incercat sa o violeze in februarie 2003, a fost audiata miercuri dimineata de politia care se ocupa de anchetarea acestei plangeri, a anuntat o sursa judiciara, citata de AFP.

Anne Mansouret, consilier din partea socialistilor in departamentul Eure (nord-vest), a fost audiata de anchetatori, a precizat sursa citata.

Aceasta audiere intervine in cadrul unei anchete preliminare deschise de Parchetul din Paris dupa plangerea pentru tentativa de viol depusa de Tristane Banon, in varsta de 32 de ani, impotriva fostului director al Fondului Monetar International (FMI).

Tristane Banon il acuza pe Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, ca a incercat sa o violeze in februarie 2003 intr-un apartament din centrul Parisului in timpul unei intalniri in cadrul pregatirii cartii sale. Tanara a fost audiata de politie luni.

In opinia lui DSK, scena povestita de Tristane Banon in cadrul unei emisiuni de televiziune din 2007, apoi intr-un interviu acordat unui site de Internet in 2008, este "imaginara". Avocatii sai au depus o plangere pentru denuntare calomnioasa pe langa Parchetul din Paris.

Anne Mansouret, careia fiica ei i s-a confesat imediat dupa presupusa tentativa de viol, a descurajat-o la momentul respectiv pe aceasta sa depuna plangere.

Dar saptamana trecuta ea a declarat ca este "mandra" de actiunea judiciara angajata de fiica ei impotriva fostului ministru socialist. "Sunt foarte mandra ca fiica mea apartine celor 10 la suta dintre femei care indraznesc sa duca pana la capat o plangere de viol sau agresiune", a afirmat ea.

In Statele Unite, Dominique Strauss-Kahn este acuzat de agresiune sexuala si tentativa de viol de o camerista a unui hotel din New York, iar justitia a anuntat amanarea pana la 1 august a viitoarei audieri. La 1 iulie, in urma unor inexactitati in relatarea presupusei victime, DSK a fost eliberat pe propria raspundere dar judecatorul american nu i-a restituit pasaportul si nu a redus acuzatiile impotriva lui.

×