x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mandat de arestare, emis de poliția ungară pe numele unui fost consilier al lui Donad Trump

Mandat de arestare, emis de poliția ungară pe numele unui fost consilier al lui Donad Trump

19 Ian 2018   •   17:42
Mandat de arestare, emis de poliția ungară pe numele unui fost consilier al lui Donad Trump

Poliţia ungară a emis în 2016 un mandat de arestare, încă valabil la începutul lui 2018, împotriva lui Sebastian Gorka, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, a anunţat joi un website din Ungaria, informează AFP. 

Un cititor al site-ului 444.hu a remarcat că Sebastian Gorka, consilier al lui Trump din ianuarie până în august 2017, figura pe lista persoanelor căutate de poliţie, postată de site-ul police.hu, lucru încă valabil vineri. 

Gorka, ce deţine cetăţenie ungară, americană şi britanică, este vizat de un mandat de arestare ce datează din 17 septembrie 2016, în care este specificat că el este căutat pentru 'presupusă încălcare a legislaţiei privind armele de foc sau muniţii'. 

Un purtător de cuvânt al poliţiei, interpelat vineri de AFP prin email, a declarat că nu este în măsură să ofere detalii cu privire la circumstanţele care au dus la emiterea acestui mandat de arestare. 

Potrivit site-ului 444.hu, mandatul de arestare ar putea avea legătură cu un incident survenit în 2009, acuzaţie respinsă de Gorka pe Twitter. 'M-am mutat în America în 2009. (LEGAL!)', a notat el. 

'Alte INFORMAŢII FALSE!', a declarat el publicaţiei britanice The Guardian. 

Născut în Marea Britanie din părinţi unguri, Gorka a trăit în Ungaria mai mulţi ani, între începutul anilor 1990 şi 2008. Fost membru al redacţiei site-ului ultraconservator Breitbart, el lucrează în prezent ca expert în probleme de securitate pentru postul conservator Fox News.AGERPRES

×