x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestaţie la Istanbul împotriva bombardamentelor forţelor ruse în Siria

Manifestaţie la Istanbul împotriva bombardamentelor forţelor ruse în Siria

28 Dec 2019   •   20:30
Manifestaţie la Istanbul împotriva bombardamentelor forţelor ruse în Siria

Câteva sute de turci şi sirieni au manifestat sâmbătă împreună la Istanbul împotriva bombardamentelor desfăşurate de forţele ruse în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, transmite AFP.

În jur de 300 de persoane, în majoritate sirieni care trăiesc în Turcia, s-au adunat la circa 300 metri de consulatul Rusiei la Istanbul.

'Putin asasinul, afară din Siria', au scandat manifestanţii, ce purtau pancarte cu inscripţia: 'Rusia ne omoară poporul şi copii, iar lumea nu face nimic'.

Poliţia turcă i-a împedicat pe manifestanţi să se deplaseze până la consulat, dar a permis unui mic grup să desfăşoare o banderolă pe care scria: 'Peste 30.000 de copii ucişi de Rusia şi regimul lui (Bashar al-)Assad'.

De la mijlocul lunii, forţele regimului sirian şi ale aliatului rus şi-au intensificat ofensiva în nord-vestul Siriei.

Raidurile aeriene şi luptele au determinat peste 235.000 de oameni să-şi părăsească locuinţele şi au provocat numeroase victime civile.

Turcia găzduieşte în jur de 5 milioane de refugiaţi, dintre care 3,7 milioane de sirieni.

Alarmată de sosirea unui nou val de refugiaţi în apropierea frontierei sale, Turcia a trimis în această săptămână o delegaţie la Moscova pentru a încerca să obţină o nouă încetare a focului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: istanbul manifestatii siria