x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, reţinut de politie

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, reţinut de politie

05 Mai 2018   •   15:29
Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, reţinut de politie

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut sâmbătă de poliţie după ce a aparut la o manifestaţie din centrul Moscovei pentru a protesta fata de preşedintele Vladimir Putin, a declarat un aliat al opozantului.

 

Navalnîi i-a indemant pe oameni să iasă în stradă, înaintea învestirii lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de preşedinte, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de ceea ce Navalnîi numeşte regimul autocratic de tip ţarist al lui Putin.

"Navalnîi şi-a făcut apariţia în Piaţa Puşkinskaia şi a fost rapid reţinut. O actiune absolut ilegală", a relatat Leonid Volkov, un politician din opoziţie, într-o înregistrare online.

Sâmbătă dimineaţa, zeci de susţinători ai opozantului Navalnîi au fost reţinuţi în Rusia în timpul unor manifestaţii organizate cu două zile înainte de învestirea lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de preşedinte. Arestări au avut loc în Orientul Extrem şi Siberia, unde au început sâmbătă mişcările de contestare, conform echipei lui Navalnîi şi a unor observatori independenţi.

Observatorii se tem ca manifestaţiile să nu degenereze în confruntări cu poliţia, urmate de arestări masive, aşa cum s-a întâmplat în timpul protestelor împotriva celui de-a treilea mandat al lui Putin în mai 2012. AGERPRES

×