x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestații în memoria jurnalistei Daphne Caruana Galizia, asasinată la 16 octombrie

Manifestații în memoria jurnalistei Daphne Caruana Galizia, asasinată la 16 octombrie

17 Mar 2018   •   12:00
Manifestații în memoria jurnalistei Daphne Caruana Galizia, asasinată la 16 octombrie

O mulţime considerabilă s-a adunat vineri seară în capitala Maltei, La Valetta, pentru a marca împlinirea a cinci luni de la uciderea jurnalistei şi bloggeriţei anticorupţie Daphne Caruana Galizia, relatează AFP. 

În cursul manifestaţiei, muzica din celebrul film "Naşul", povestind istoria unei familii de mafioţi, a răsunat în direcţia biroului premierului Joseph Muscat. 

Vorbitorii au cerut ca persoanele care au comandat asasinarea jurnalistei să fie deferite justiţiei. Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a fost asasinată la data de 16 octombrie, la câteva minute după ce postase pe blogul său cuvintele: 'Sunt escroci peste tot unde vedeţi. Situaţia este disperată'. 

Participanţii la această acţiune au scandat sloganuri cerând să se facă dreptate şi au intonat imnul naţional. 

Ancheta asupra acestei crime este în curs de desfăşurare. Trei indivizi, puşi sub acuzare la 5 decembrie, au pledat nevinovaţi de faptele care le sunt reproşate, fabricarea bombei care a ucis-o pe jurnalistă şi participarea la o organizaţie criminală. 

Animaţia muzicală a fost asigurată de #OccupyJustice, un grup militant condus de femei care l-a interpelat pe premierul Jospeh Muscat. 

"Premierule, ţara este plină de acte de corupţie comise de indivizi care îţi sunt apropiaţi, iar tu te uiţi în continuare în altă parte. De ce?", au strigat activiştii #OccupyJustice. 

"Vom continua să luptăm pentru a salva reputaţia ţării noastre şi nu vom renunţa până când nu se va face dreptate", a declarat un reprezentant al #OccupyJustice.

AGERPRES

×