x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manuscrisul care "va dărâma Creştinismul şi va cutremura lumea politică", descoperit de turci (VIDEO)

Manuscrisul care "va dărâma Creştinismul şi va cutremura lumea politică", descoperit de turci (VIDEO)

25 Mai 2012   •   09:01
Manuscrisul care "va dărâma Creştinismul şi va cutremura lumea politică", descoperit de turci (VIDEO)

Un text religios, despre care se spune ca ar data din secolul 5, dar care a fost descoperit in urma cu numai 12 ani, va darama Crestinismul. Iranul sustine ca in acest manuscris s-ar preciza ca Iisus nu a fost crucificat si ca a propovaduit venirea profetului Mahomed, scrie Daily Mail, care citeaza presa iraniana.

Scrierea este in Siriaca, un dialect din Aramaica, si prezice venirea ultimul Mesia al Islamului.

Autoritatile turce, care au descoperit manuscrisul in anul 2000, cred ca acest manuscris este versiunea "Evangheliei dupa Barnabas", unul dintre discipolii lui Iisus, iar presa iraniana crede ca acest text va atrage dupa el prabusirea crestinismului prin faptul ca demonstreaza ca Islamul este adevarata religie.

Scrisa pe piele de animal, Evanghelia a nascut multe controverse atat la Vatican, dar mai ales in Iran. Basij Press precizeaza ca in Capitolul 41 din Evanghelie scrie: "Dumnezeu s-a mascat in Arhanghelul Mihail, i-a exclus din ceruri pe Adam si Eva, iar cand Adam s-a intors a observat ca deasupra portii spre Rai scria: "La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah", insemnand "Allah este unicul Dumnezeu, iar Mohamed e profetul sau".

In luna februarie a acestui an Vaticanul a emis o cerere oficiala pentru a studia aceasta carte. Inca nu este clar daca autoritatile din Turcia au acceptat sau nu cererea.


Site-ul National Turk sustine ca manuscrisul a fost tinut in interiorul Palatului de Justitie din Ankara, insa l-au transferat la Muzeul Etnografic din oras.

Basij Press sustine ca descoperirea are o importanta deosebita, ca "va submina autoritatea Bisericii Crestine si va revolutiona religia in lume".

Phil Lawler, editor la site-ul Catholic Culture, spune ca declaratiile facute de iranieni sunt "de tot rasul".

Erick Stakelbeck, un analist terorist si un observator al politicii din Iran, a declarat pentru WND.com ca regimul iranian este decis sa "elimine Crestinatatea in orice mod posibil, chiar daca asta inseamna sa oblige la convertire, sa arda copiile Bibliei sau sa vandalizeze biserici".

×