x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie a eliberat peste 20.000 de vize în cadrul programului pentru familii din Ucraina

Marea Britanie a eliberat peste 20.000 de vize în cadrul programului pentru familii din Ucraina

25 Mar 2022   •   12:24
Marea Britanie a eliberat peste 20.000 de vize în cadrul programului pentru familii din Ucraina

Aproximativ 20.100 de vize au fost eliberate în cadrul programului pentru familii din Ucraina până joi la ora 17.00, a anunțat Ministerul de Interne britanic.

Până în prezent au fost depuse 35.500 de cereri, potrivit datelor provizorii, notează The Guardian.

Anterior, Jan Egeland, secretarul general al Consiliului Norvegian pentru Refugiați, a criticat lipsa de coordonare la nivel european pentru refugiații ucraineni.

Programul britanic pentru ucraineni a fost catalogat drept o „rușine" de către un britanic care lucrează în Lviv și care îi ajută pe solicitanți să treacă prin acest proces.

Jan Egeland spunea la Sky News în Marea Britanie că persoanele care ajuns acum în Polonia, în comparație cu primul val de refugiați din Ucraina, sunt „slabe, mai epuizate, au mai puține resurse și nu știu unde să se ducă". Egeland spunea: „Nu există o împărțire a responsabilităților la nivel european. Mamele care vin aici, epuizate cu copiii lor, ne întreabă unde pot merge? Polonia este plină până la refuz, unde ne putem duce?".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marea Britanie