x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Conflictul din Ucraina marchează începutul unei competiții lungi între Rusia și statele occidentale

Marea Britanie: Conflictul din Ucraina marchează începutul unei competiții lungi între Rusia și statele occidentale

17 Feb 2022   •   11:05
Marea Britanie: Conflictul din Ucraina marchează începutul unei competiții lungi între Rusia și statele occidentale

Conflictul de la granița Ucrainei marchează începutul unei competiții serioase dintre Rusia și statele occidentale care s-ar putea extinde pentru o perioadă lungă de timp, este de părere James Heappey, ministrul Forțelor Armate ale Marii Britanii, citat de Reuters.

 

"Indiferent dacă Vladimir Putin invadează sau nu Ucraina, cred că trebuie să ne fie clar că intrăm într-o perioadă de acută competiţie cu Rusia, care ar putea dura o generaţie şi mai mult", a spus oficialul.

Totodată, Regatul Unit și-a încheiat antrenamentele militare în Ucraina iar singurii soldați care au rămas sunt cei care asigură protecția ambasadorului.

 "În interiorul Ucrainei există o forţă militară britanică mică, ce rămâne acolo în scopul apărării ambasadorului Regatului Unit şi a echipei sale. Dincolo de asta, toate activităţile noastre de antrenament alături de ucraineni au fost încheiate şi noi am fost foarte clari pe tot parcursul lor că nu va exista o implicare a Regatului Unit în niciun conflict în Ucraina", a mai precizat ministrul.

Marea Britanie a furnizat arme defensive şi personal pentru instruire în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Rusia ucraina