x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie dublează amenzile pentru cei care aruncă gunoaie pe jos până la 200 de dolari

Marea Britanie dublează amenzile pentru cei care aruncă gunoaie pe jos până la 200 de dolari

24 Oct 2017   •   17:11
Marea Britanie dublează amenzile pentru cei care aruncă gunoaie pe jos până la 200 de dolari

Amenda maximă plătită pe loc de cei care aruncă gunoaie pe jos în Marea Britanie se va dubla, începând din luna aprilie 2018, de la 80 de lire sterline până la 150 de lire sterline (198 de dolari), a anunţat, marţi, Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale (Defra), informează CNBC. 

În plus, pentru prima dată, proprietarii vehiculelor vor plăti aceeaşi amendă pentru gunoaiele aruncate din vehicule, chiar dacă acestea sunt aruncate de pasageri. 

"Aruncarea gunoaielor dintr-un vehicul este la fel de inacceptabilă ca şi aruncarea pe stradă şi trebuie să abordăm acest comportament antisocial prin pedepsirea buzunarelor celor care aruncă gunoaie. Noile amenzi vor asigura că vinovaţii, şi nu comunităţile locale, plătesc pentru păstrarea curăţeniei pe străzile şi drumurile noastre", a informat ministrul britanic al Mediului, Therese Coffey. 

Potrivit Defra, curăţarea gunoaielor de pe străzile şi zonele rurale îi costă pe contribuabilii britanici aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe an. AGERPRES

×