x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie impune sancțiuni persoanelor și organizațiilor din Belarus

Marea Britanie impune sancțiuni persoanelor și organizațiilor din Belarus

02 Mar 2022   •   10:20
Marea Britanie impune sancțiuni persoanelor și organizațiilor din Belarus
Sursa foto: Hepta

Marea Britanie a anunțat marți că a impus un prim pachet de sancțiuni împotriva unor persoane și organizații din Belarus „ca răspuns la rolul pe care țara îl joacă în invazia Rusiei în Ucraina”.

Marea Britanie a anunțat marți că a impus un prim pachet de sancțiuni împotriva unor persoane și organizații din Belarus „ca răspuns la rolul pe care țara îl joacă în invazia Rusiei în Ucraina, inclusiv facilitarea invaziei din interiorul granițelor sale", a anunțat marți Ministerul britanic de Externe într-un comunicat citat de CNN.

„Patru oficiali de rang înalt din domeniul apărării și două întreprinderi militare au fost sancționate cu efect imediat în cadrul regimului de sancțiuni împotriva Rusiei din Marea Britanie", a precizat acesta, adăugând că printre cei sancționați se numără șeful Statului Major General din Belarus și primul ministru adjunct al apărării, generalul-maior Viktor Gulevici.

"Îi provocăm durere economică lui Putin și celor mai apropiați de el. Nu ne vom odihni până când suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei nu vor fi restabilite", a declarat ministrul britanic de externe Liz Truss.

„Regimul Lukașenko ajută și încurajează în mod activ invazia ilegală a Rusiei și va resimți consecințele economice pentru sprijinul acordat lui Putin", a adăugat Truss.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sanctiuni belarus