x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie isi muta o parte dintre graniceri in Franta

Marea Britanie isi muta o parte dintre graniceri in Franta

02 Feb 2004   •   00:00

Toti cei care au de gand sa intre ilegal in Marea Britanie, folosind Franta ca tara de tranzit, vor trebui sa se gandeasca de doua ori.

Strategia britanicilor Incepand de ieri, ofiterii britanici pentru imigratie vor stationa nu in punctele de intrare in Marea Britanie, ca pana acum, ci chiar in punctele de plecare din Franta, in special in Porturile Calais si Dunkirk. Acestia au misiunea de a controla pasagerii care incearca sa intre in Marea Britanie, cu scopul de a micsora numarul imigran- tilor ilegali. Toti pasagerii care se imbarca din porturile franceze, pentru a traversa Canalul Manecii, vor avea surpriza de a avea documentele amanuntit controlate. Toti cei care nu prezinta documente in regula nu se vor putea imbarca cu destinat ia Marea Britanie.

Servicii reciproce Masura este luata ca urmare a unei intelegeri intre Guvernele britanic si francez, cu scopul de a controla fluxul de imigranti ilegali. Acordul este reciproc, asa ca si politia franceza de granita va stationa in portul britanic Dover, controland documentele celor care calatoresc spre Franta. Beverley Hughes, ministrul britanic de Interne, a explicat ca prin aceasta initiativa "se muta efectiv granita dincolo de Canalul Manecii", cu scopul de a opri imigrantii ilegali chiar inainte de a se imbarca spre Marea Britanie. Ei au devenit o problema care a pus in dificultate de multe ori in ultimii ani Guvernul din Marea Britanie, studiile aratand ca aceasta tara primeste anual o treime dintre cei care

×
Subiecte în articol: externe marea Marea Britanie britanie